Akarat Riesling
Almás-őszibarackos illat-ízvilágú, friss, tartalmas, testes bor, mely finom, karakteres savakkal rendelkezik. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez és könnyű sültekhez ajánljuk.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Szellő Chardonnay
Elegáns, friss, könnyű bor. Citrusos-barackos, fűszeres illata megnyerő. Savai harmonikusak, ízérzete zamatos, gyümölcsös. Nagyon jó korty. Fogyasztását levesekhez, salátákhoz, halakhoz, fehér húsokhoz javasoljuk. Baráti borozgatásokhoz is kiváló.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Csendes Olaszrizling
A Balaton Borrégió egyik legjellegzetesebb fajtája. Elegáns, virág-rezeda illatú könnyű, jó ivású bor, finom kerek savakkal. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk. Kiváló a balatoni nyáresték baráti beszélgetéseihez.
Válogatott Olaszrizling a Rádi-dűlő legjavából!
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Cabernet Sauvignon
Érett, válogatott szőlőből készült. Érlelése 2 évig, kis fahordóban történt. Illata és zamata aszalt gyümölcsökre emlékeztet. Bora harmonikus, közepes testű, bársonyos ízérzetű, finom tanninokkal. Fogyasztását 18-20 C°-on javasoljuk vörös húsokhoz, sajtokhoz.
Irsai Olivér
Intenzív gyümölcsös-citrusos - muskotályos illatú és zamatú elegáns, könnyű, elegáns bor, harmonikus élénk savakkal. 10-12 C°-on fogyasztva saláták-, fűszeres levesek-, hideg előételek és szárnyasok fogyasztásához ajánljuk.
Pinot noir Rosé
A Pinot noir fajtára jellemző élénk, jellegzetes eper illatú bor. Finom, karakteres savak jellemzik, hosszú, zamatos ízérzettel. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk, salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz, vagy akár könnyebb vörös húsokhoz is. Nyár esti baráti borozgatáshoz is kiváló.
Olaszrizling
A Balaton Borrégió egyik legjellegzetesebb fajtája. Elegáns, virág-rezeda illatú könnyű, jó ivású bor, finom kerek savakkal. 10-12 C°-on fogyasztva salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk. Kiváló a balatoni nyáresték baráti beszélgetéseihez, fröccsözéséhez.
Muskotály
Muskotályos-őszibarackos illatú és zamatú bor, harmonikus cukor-sav aránnyal. 12-14 C°-on fogyasztva salátákhoz, fűszeres levesekhez, fehér húsokhoz, desszertekhez ajánljuk. Baráti-barátnői beszélgetésekhez is kiváló választás.